Київсько-Житомирська Дієцезія

26-й ДДМ. День другий

26-й ДДМ. День другий

нд, 25/03/2018 - 01:42
Опубліковане: ДДМ 2018
0 коментарів

За тиждень до Великодня в Житомирі панує особлива атмосфера. Таку атмосферу здатні створити виключно люди, які втомлені та щасливі водночас. Такими людьми є наші учасники, гості та організатори 26-го Дієцезіального Дня Молоді.

Кожен з нас, хотів він того чи ні, склав жертву сьогодні. Хтось жертвував сон. Правду кажучи не хтось, а всі. Адже програма другого дня 26-го ДДМ розпочалася о 8:20 співом утрені по чотирьох храмах міста. 

Складаючи жертву, завжди варто бути відкритими на позитивну зворотну відповідь. Наші учасники отримали таку відповідь сьогодні сповна! Шістнадцять годин (!) на ногах. Впродовж цих 16-ти годин учасники здобули нові знання на конференціях та працях в групах. Остаточно встигли перезнайомитися кому з ким цікаво було.

Друга половина дня була не менш насичена. До нас скерували свої свідоцтва гості з-за кордону – Анета Гурневич та Артур Адам Маркевич волонтери хоспісу для вмираючих блаженного о. Міхала Сопоцько з м. Вільнюс, Литва. Гості з Литви слушно зауважили, що за любов не платять. В їхньому випадку – це безкоштовний хоспіс. А на що здатні ми. І чи здатні взагалі? Адже ще св. Августин у свій час казав: «Люби і тоді роби що хочеш». А що можемо сказати ми, окрім слів подяки для гостей за щирі та потужні свідоцтва?!

Роздуми були підсилені наступним виступом. Також спеціально запрошений гість з Польщі – Ян Будзяшек, ініціатор та ведучий концерту «Одного серця, одного Духа», перкусист рок-гурту «Скальди», автор книги «Щоденник перкусиста», провідник музичних реколекцій у Польщі та за її межами. Пан Ян має чималий життєвий, духовний та культурний досвід. Тому довелося докласти зусиль, аби правильно зрозуміти скеровану ним науку. 

Ян Будзяшек вдало провадив свій виступ, не шкодуючи ні часу, ні зусиль. Увагу кожного, хто був присутній було звернено до Марії, Пресвятої Богородиці, до могутності її заступництва та незмірної любові.

Музичний супровід від нашого рідного, улюбленого гурту «Rejoice» був такою бажаною та очікуваною подією! Ми раді слухати все, що співає цей гурт. Такий талант зворушує серце кожного, хто чує пісні у їхньому виконанні.

Центральною подією суботнього дня стала урочиста Свята Меса, яку очолив Єпископ Віталій Кривицький. Проповідь була унікальною цього разу! Адже ще у філармонії ми переглянули виставу «Фарисей», за однойменним сценарієм Олександра Жевако. Це була візуальна проповідь Євангеліє. На що звернув нашу увагу Його Преосвященство і на тому продовжив керувати до нас науку. Спільними зусиллями всі присутні на Месі поклали собі до серця побажання Єпископа: «Нехай Господь тут і зараз промовить до кожного своє і додасть лише «Не бійся!»

Олександра Кісельова