Київсько-Житомирська Дієцезія

Коротко про головне

1 хв
читати

Коротко про головне

нд, 29/03/2015 - 22:28
Опубліковане: ДДМ 2015
0 коментарів

Щойно завершився XXIII Дієцезіальний День Молоді. Господь порадував нас погодою у перший день, Житомир зустрічав молодь з інших парафій з теплим та яскравим сонцем у небі. Однак, вже під вечір першого дня, пішов дощ, а в Вербну неділю Господь обдарував нас снігом.

Темою цьогорічного ДДМ стали слова з Нагічної проповіді "Блаженні чисті серцем". Їх Папа Римський встановив для усіх Днів Молоді на 2015 рік. Підтемою було питання, що звучить у Пс. 118: "Як юнаку зберегти чистою свою дорогу?".

Нажаль цього року приїхало дуже мало учасників, загальна кількість усіх, включаючи духовенство, близько 500, хоча очікувалось більше ніж 700 осіб.

Урочисто відкрив ДДМ 2015 єпископ-емерит Київсько-Житомирської дієцезії Ян Пурвінський, благословивши молодих людей на зрозуміння теми: «Блажені чисті серцем, бо вони Бога побачать».

Благословіння

У цьому році кожна парафія не мала змоги себе представляти, проте усі учасники ДДМ були поділені жеребкуванням на 40 груп. Житомирська молодь виступала у ролі аніматорів цих груп. Це був доволі вдалий експеримент, бо молоді сподобались такі зміни.  Це дало можливість всім  познайомитися з молоддю інших парафій та міст.

Несподіванкою стало те, що Хресна  Дорога, яка зазвичай відбувалася в п’ятницю, була замінена іншим пунктом програми. А саме, Богослужінням: Сім слів Ісуса на хресті. Підлітки мали змогу пережити внутрішні емоції Ісуса під час його тернового шляху.

Несподіваним сюрпризом та, на думку багатьох, найкращим моментом цьогорічного Дня Молоді стала виставка покликань «Expo vocation». Хлопці та дівчата знайомилися з діяльністю різних монарших згромаджень, їх історією та поставити питання, які до цього часу не мали нагоди озвучити. Кожен знайшов собі заняття по душі: хтось малював на полотні побажання родинам, хтось робив листівки своїми руками,  хтось оздоблював обручі роблячи з них маленькі віночки, хтось просто мав змогу перекусити домашніми коржиками з побажанням особисто для кожної людини. Деякі згромадження дарували якусь особливу річ, Брати Францисканці-францисканський хрестик, Сестри Паллотинки-цукерки у вигляді квіточок… Атмосферу підтримувала і сама молодь приймаючи участь у всіх запропонованих конкурсах, співаючи пісні на славу Божу та проголошуючи молитви. 

ехро

Вже ввечері несподіваним гостем Урочистої Вечірні став о. Вальдемар Павелець. Він виголосив чудову проповідь до молоді, підкресливши, що найбільший скарб – це відносини з людьми та Богом. На завершення другого дня організатор о. Лукас Пероззі Жорже роздав кожному учаснику ХХІІІ ДДМ маленькі презенти: медовий коржик у формі серця та кусочок мила. Вони стали символічною пам'яткою про тему цьогорічної зустрічі і заозоченням зберігати своє серце у чистоті.

Урочисту Святу Літургію в Вербну Неділю очолив Єпископ-Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Петро Мальчук. А після, привітав та вручив молоді з багатодітних сімей грамоти-благословяння, дякуючи, що прийняли Божий дар(не в одному екземплярі:)).

Статтю підготувала: Анастасія Гайкевич

Фото: