Київсько-Житомирська Дієцезія

Ювілейний XXV ДДМ. Вербна Неділя

Ювілейний XXV ДДМ. Вербна Неділя

вт, 11/04/2017 - 01:52
Опубліковане: ДДМ 2017
0 коментарів

Третій день ювілейного XXV ДДМ учасники провели традиційно спільно з парафіянами міста Житомира. Помолившись Годинки на честь Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в храмі святого Йоана з Дуклі, молодь вийшла на вулицю і зайняла місце в Урочистій процесії.

Процесія розпочалась рівно о 9:00. Єпископ Віталій Скомаровський зачитав уривок з Євангеліє. Далі відбулось освячення верб для всіх вірян та гостей міста. Хода до кафедрального собору святої Софії відбулась у супроводі акапельного співу керівника молодіжного хору парафії св. Йоана з Дуклі – Наталі Ренгвельської.

Близько пів на десяту ранку розпочалась урочиста Свята Меса, яку звершував для нас єпископ Віталій Скомаровський. Бог вирішив не випробовувати нашу віру різкою зміною погоди. Нам було прохолодно, але сонце сяяло так яскраво, що ніякі зайві думки не відволікали від пережиття цієї урочистості.

Наука, скерована до нас єпископом під час проповіді була такою ж живою як ми самі і наша молода церква. Єпископ доступно розтлумачив реакцію Господа Ісуса Христа на наш грішний світ, який вже сам себе соромиться: Ісус прийняв цей грішний світ таким як він є. Це є вчення, яке плине зі страждань Христа. Бог вже давно допоміг нам це зрозуміти. Більше того, Бог продовжує зсилати дари милосердя для нас. Проте, природньо, виникає запитання «Чи сьогодні при всіх досягненнях світу ми страждаємо менше, ніж 100 років назад?»…Сьогодні, за словами єпископа, поміж нас панує почуття безсенсу та безсилля. Однак Божий Хрест може бути спасительним для нас. Для цього маємо прийняти як є, те що з нами трапляється і жертвувати свій хрест за спасіння грішників. Адже перший грішник – це я. Мої труднощі джерело спасіння для братів і сестер, рідних та близьких; це скарб церкви, спільноти віруючих…

Збагачені духовно, наповнені морально з помітною фізичною втомою учасники роз’їхалися назад по п’ятдесятьох сімох парафій України. Повезли у світ науку від вищого духовенства: папського нунція Клаудіо Ґуджеротті та Апостольського Адміністратора Київсько-Житомирської дієцезії єпископа Віталія Скомаровського.

Дай Боже за рік дождати двадцять шостий Дієцезіальний день молоді!

Олександра Кісельова, парафія св. Йоана з Дуклі