Київсько-Житомирська Дієцезія

Школа Літургійного співу. Як це було... ВІДЕО

1 хв
читати

Школа Літургійного співу. Як це було... ВІДЕО

пн, 06/03/2017 - 10:48
Опубліковане: ДДМ 2017
0 коментарів
Вперше на Житомирщині, 17-19 лютого 2017 р. в мальовничому осередку Карітас-Спес «Надія» в с. Зарічани відбулася Школа Літургійного співу під супроводом відомих польських композиторів Павла Бембенка та Губерта Ковальського. В цьому заході взяли участь 150 хористів та музикантів з різних куточків України. Програма майстер-класів була насиченою: Свята Літургія, медитація,  живе спілкування та багато музики. Натхненний свідоцтвами живої віри та керований професійною майстерністю польських фахівців, об‘єднаний  хор зазвучав якось особливо, наче по-небесному. 
 
Важливою подією стала презентація та спільне вивчення нового Гімну XXV Дієцезіальних Днів Молоді « Марія говорить до нас », автором тексту якого є с. Людмила Саганівська  CSM та музики Віталій Казнодій. Гімн є присвячений також Ювілею 100-річниці об’явлень Матері Божої у Фатімі.
 
 

Ось декілька свідоцтв учасників  спільної зустрічі:

« Дякую Богу за таку чудову можливість духовно збагачуватись та вчитись. Відчула та відновила прагнення боротися за красу Святої Літургії.» 
 Саша, 30 років, м. Чорноморськ
 
« Невероятная школа учиться молиться песней у известнейших композиторов, большая честь, и нельзя упускать такой шанс. Я на Школе второй раз, и меня переполняют эмоции. Во время репетиций и на Службе чувствую, как на меня изливается Божья благодать!»
Сергій, 32 роки, г. Одеса
 
« Я на таких майстер-класах вперше, і ніколи не думала ( не могла собі навіть уявити ), що люди можуть так співати.»
Анастасія, 14 років, смт. Довбиш
 
« Соковито, правильно, дуже потрібно, мотивуюче та заангажовуюче до розвитку»
Юлія, 28 років, м. Дунаївці
 
« Легкість, простота, чудовий спів, відчуття розкутості і можливість вираження себе в співі, дух віри, єдності, радості.»
с. Самуеля, 43 роки, м. Бердичів
 
« Я просто в захваті. Багато нового зачерпнув для себе, як у плані відносин з Богом, так і в плані музичному. Дякую Богу, що є такі реколекції – саме для музикантів.»
Володимир, 45 років, м. Городок
 
« Я перший раз на такій зустрічі. Я дуже рада і вдячна Богу. Це свято мого серця. Подяка Павлу та Губерту, які є свідками живої віри, подяка всім організаторам.» 
 Наталія, 41 рік, м. Чорноморськ
 
« Музичне середовище з духовними людьми – це одне з найприємніших мені речей. Ці дві теми, які нас об’єднали – музика і Бог. До того я думала, що музиканти – це в більшості люди, які живуть без Бога. Я це знаю зі свого досвіду. Музика ангелів мене підняла до небес і зворушила серце.»
Лілія, 19 років, м. Львів
 
« Це був неймовірний час єднання з Богом в унісон, за який я ще довго буду вдячний Павлу та Губерту. Незважаючи на всі знання та досвід, який я мав до цієї зустрічі – цей час – це великий поштовх до мого служіння та розвитку.»
Юрій, 21 рік, смт. Ворзель
 
« Мені дуже сподобались майстер-класи, це вперше в моєму житті, в майбутньому хотів би брати участь в подібних заходах. Досвід неоціненний.»
Ростислав, 22 роки, м. Київ
 
« Нема слів. Для мене – це особисте пережиття. Такого я не відчувала вже багато років. За ці дні Господь відкрив моє серце і доторкнувся до нього так сильно, що буду з усіх сил намагатися перенести ці відчуття в своє повсякденне життя. Губерт та Павло – це геніальні люди, які є на своєму місці. Дякую Господу за цей час. За ці три дні ми стали неначе рідні.»
Тетяна, 28 років, м. Житомир
 
« Вражень маса. Все круто. Драйвово. Надихаюче.»
Марія, 13років, смт. Довбиш